Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η φύση στην υπηρεσία της ομορφιάς



Θα τρώγατε κάτι γνωρίζοντας πως η σύστασή του περιέχει ουσίες βλαβερές για τον άνθρωπο; Αν η απάντηση σας είναι όχι γιατί να βάζουμε τέτοια προϊόντα στο πρόσωπό μας; Πριν ένα χρόνο σχεδόν, ψάχνοντας για τα συστατικά ,μιας ενυδατικής κρέμας στο internet "έπεσα" πάνω σε ένα αθρο του fe-mail.gr  που αφορούσε επικίνδυνα καλλυντικά. Διάβασα, ενημερώθηκα και άρχισα να ψάχνω. Αναθεώρησα αρκετά απ'όσα πίστευα μέχρι τώρα και στράφηκα προς εταιρείες με πιο φυτικά συστατικά προϊόντων.


Βέβαια, γνωρίζω πως είναι σχεδόν αδύνατον να εξαλείψεις ουσίες όπως parabens, από προϊόντα καθημερινής περιποίησης και μακιγιάζ. Προσωπικά προσπάθησα τουλάχιστον, προϊόντα όπως εν υδατικές κρέμες προσώπου, ματιών, σώματος, σαμπουάν και ότι γενικά μένει στο δέρμα μου για ώρες, να είναι απαλλαγμένο από τέτοιες ουσίες. Η αλήθεια είναι πως παρατήρησα βελτίωση στην ενυδάτωση του προσώπου μου.

Η αναζήτηση τέτοιων προϊόντων δεν είναι εύκολη...απαιτεί χρόνο και αρκετό ψάξιμο των συστατικών των προϊόντων. Οι εταιρείες που έχουν στραφεί σε πιο φυσικά συστατικά είναι αρκετές και έχω ανακαλύψει τόσο ελληνικές όσο και ξένες (ενδεικτικά: L'occitane, Fresh line, Dr. Hauska, Weleda, Apivita, Lush ,Aveeno και άλλες πολλές). Άλλες από αυτές είναι εντελώς απαλλαγμένες από επιβλαβή συστατικά ενώ ορισμένες αναγράφουν ποσοστιαία φυσική σύσταση. Αν σ'όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και το γεγονός ότι συνήθως οι τιμές σ'αυτές τις εταιρείες είναι πολύ πιο οικονομικές καταλήγουμε στο "τερπνό μετά του ωφελίμου".
Υγ: Φυσικά υπάρχουν και άλλες ανάλογες εταιρείες που ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία στα προϊόντα τους,προσωπικά αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες και σε άλλο post θα σας παρουσιάσω τα προϊόντα που χρησιμοποιώ εγώ...

3 σχόλια:

  1. Καλή αρχή!!!Πολύ ωραίο post! Τα προϊόντα της Fresh Line τα λατρεύω, μυρίζουν υπέροχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ!!!!ναι όντως έχουν ωραίες μυρωδιές και με απίστευτη διάρκεια εδικά στις κρέμες σώματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το post σου!! Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να προσέχουμε περισσότερο τι βάζουμε στο πρόσωπό μας (και γενικά στο δέρμα μας). Το πρόβλημα είναι όμως πως δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση πάνω στο θέμα και πολλές από τις ουσίες που περιέχουν, απλά δεν ξέρεις τι είναι ακριβώς, εκτός αν ασχολείσαι πολύ με αυτά ή αν έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με υγεία, οπότε γνωρίζεις και 5 πράγματα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή