Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

MasticSpa sodis laboratories REVIEW!

Καλησπέρα κορίτσια!Σήμερα κατάφερα να κάνω ένα post που ήθελα να ανεβάσω από χθές, ώστε να μοιραστώ μαζί σας τη γνώμη μου για τα προϊόντα mastic spa.
Κάποτε είχα ακούσει να μιλάνε για το δέντρο που δακρύζει,για να προσφέρει στον άνθρωπο τις πολύτιμες ιδιότητές του...τη μαστίχα! Η μυρωδιά της αυθεντικής μαστίχας Χίου έχει σημαδέψει τα παιδικά μου χρόνια, όπου στο σπίτι υπήρχε πάντα ένα κουτάκι με τα "πολύτιμα" αυτά δάκρυα έτοιμα για να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες μαγειρικές συνταγές. Τότε όμως αγνοούσα την εφαρμογή αυτού του υλικού στην κοσμετολογία. Όταν τα masticspa άνοιξαν το κατάστημά τους στην πόλη μου,είχα γίνει φανατική θαυμάστρια και ας ήμουν ακόμα μαθήτρια. 
Πίσω όμως από αυτή την εταιρεία υπάρχει μια παράδοση χρόνων, που ξεκινά από το 1875, όταν ο Γιάννης Σόδης άνοιξε το πρώτο του φαρμακείο στην Κωνσταντινούπολη! Μέσα από μια ανοδική πορεία, δημιούργησε εκατοντάδες είδη και εφαρμογές της μαστίχας στην κοσμετολογία χρησιμοποιώντας μαστίχα, μαστιχέλαιο και μαστιχόνερο. Με προδρόμους αυτές τις ερευνητικές προσπάθειες τα masticspa συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να δημιουργούν προϊόντα που εναρμονίζουν την γνώση της παράδοσης, με τις σύγχρονες ανάγκες μας. 
Ο κύριος Γιώργος Σόδης είχε την ευγενή καλοσύνη να μου αποστείλει ορισμένα προϊόντα  ώστε να τα δοκιμάσω και να εκφράσω την ειλικρινή μου άποψη.


Αρχίζω λοιπόν και σας προετοιμάζω ότι είμαι ενθουσιασμένη! Τα προϊόντα που μου αποστάλθηκαν αφορούσαν σε περιποίηση σώματος, μαλλιών και φροντίδα ματιών.

Mastic glow shampoo (mastic glow shampoo): Σαμπουάν λάμψης για κανονικά και ξηρά μαλλιά. Περιέχει μαστίχα, μαστιχέλαιο, προβιταμίνη Β5, γάλα αμυγδαλιάς, κρασί,σπόρους σταφυλιού, εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού και gingko από βιολογικές καλλιέργειες. Αν και έχω πολύ "δύσκολα" βαμμένα-μαλλιά κάλυψε πλήρως τις ανάγκες μου για ενυδάτωση και θρέψη της τρίχας. Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα πόσο ενυδατωμένα θα μπορούσαν να δείχνουν τα μαλλιά μου ακόμα και χωρίς τη χρήση μάσκας. Η μυρωδιά του, ήταν αυτό που με κέρδισε. Ευωδιαστή, "ζεστή"μυρωδιά που παρέμεινε στα μαλλιά μου για τουλάχιστον μια μέρα. Δε θέλω να τελειώσει!Σίγουρα θα το αγόραζα και θα το συνδύαζα και με το αντίστοιχο conditioner.
Olive body scrub : Τονωτικό απολεπιστικό γαλάκτωμα σώματος. Περιέχει μαστίχα, μαστιχέλαιο, ελαιόλαδο, κόκκους από κουκούτσια ελιάς, tea tree oil, αμυγδαλέλαιο, macademia oil.
Πρόκειται για ένα απαλό, ενυδατικό και αναζωογονητικό απολεπιστικό γαλάκτωμα σώματος που καθαρίζει σε βάθος τους πόρους της επιδερμίδας,αφήνοντάς την ενυδατωμένη. Όταν το παρέλαβα ήμουν διστακτική στο να το χρησιμοποιήσω, λόγω κάποιων ευρυαγγειών που έχω. Το χρησιμοποιώ εδώ και δύο βδομάδες και έχει πάρει τη θέση του στην καθημερινή περιποίηση του σώματός μου. Είναι όντως τόσο απαλό και ήπιο, πράγμα που το κάνει κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα μου.Απολεπίζει όσο χρειάζομαι χωρίς να δημιουργεί ερεθισμούς. Κάνει καλή δουλεία αφού κάποιες θυλακίτιδες που μου δημιουργούνται συχνά από την αποτρίχωση, δεν παρουσιάστηκαν αυτό τον μήνα. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω κάποιο απολεπιστικό προσώπου, αφού και για το πρόσωπο προτιμώ τη χρήση ήπιων απολεπιστικών μέ κόκκους.
Cocoa Vanilla butter very dry skins(cocoa vanilla butter): Πλούσια κρέμα σώματος 24ωρης ενυδάτωσης με βούτυρο κακάο,βούτυρο βουτυροσπέρμου, μαστιχέλαιο, σέα βούτυρο και εκχυλίσματα βανίλιας , αγριοκάστανου και καλέντουλας. Έχω τρέλα με τις γλυκιές μυρωδιές και όπως καταλαβαίνετε από τα συστατικά που αναφέρω παραπάνω, αυτή η κρέμα δε θα μπορούσα να μην γίνει αγαπημένη μου. Μυρίζει θεσπέσια, έχει πλούσια υφή, μιας και απευθύνεται σε ξηρές επιδερμίδες και ενυδατώνει άμεσα το δέρμα μου.Το ότι μυρίζει υπέροχα το ανέφερα ήδη (σωστά;), μακάρι να μπορούσα να περιγράψω το πόσο διάρκεια έχει αυτή η υπέροχη μυρωδιά. Στο δικό μου δέρμα, που το χειμώνα έχει άμεση ανάγκη για ενυδάτωση απορροφούνταν, χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας! Ωστόσο δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες ενυδάτωσης και κάτι που λειτουργεί σε μένα μπορεί στο δικό σας δέρμα να "πέφτει" βαρύ οπότε επιλέξτε το προϊόν που καλύπτει τις προσωπικές σας ανάγκες.
Masticeye serum anti-wrinkle eye serum (masticeye serum): Αντιρυτιδικός ορός ματιών κατά των σακούλων και των μαύρων κύκλων. Περιέχει μαστίχα, μαστιχέλαιο, σύμπλεγμα λεκιθίνης- καφείνης, φυτικά εκχυλίσματα phytodermina lifting, jojoba oil, μέλι, καλέντουλα και χαμομήλι. Στην ουσία είναι ένας αντιρυτιδικός ορός ταχείας δράσης, που μειώνει παράλληλα τους μαύρους κύκλους και τις μικρορυτίδες. Έχει ευχάριστο άρωμα και "λεπτή" υφή. Μειώνει το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών, συσφίγγοντας παράλληλα την επιδερμίδα. Τοποθετείται πριν την εφαρμογή της κρέμας ματιών. Ευτυχώς ακόμα δεν έχω ρυτίδες στα μάτια, αλλά όπως έχω αναφέρει και παλιότερα η περιοχή των ματιών χρειάζεται ιδιαίτερη προληπτική φροντίδα,γιατί είναι απο τις πρώτες που επηρεάζει ο χρόνος. Επειδή γενικότερα άρχισα να φροντίζω ιδιαίτερα αυτή την περιοχή, συνδύασα τη χρήση του ορού με την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας ματιών μου και 2-3 φορές την εβδομάδα τοποθετούσα την κρυογέλη. Αν και δεν έχω πρόβλημα μαύρων κύκλων η περιοχή των ματιών μου δείχνει πολύ πιο φωτεινή και αναζωογονημένη, τόσο που πολλές φορές δε χρησιμοποιώ ούτε εκείνο το λίγο κονσίλερ που εφάρμοζα για προσθέσω λάμψη στο βλέμμα μου. Σίγουρα λοιπόν η πρόληψη είναι η καλύτερη κίνηση.
Liposvelte chocomastic(Liposvelte chocomastic): Κρέμα κατά της κυταρρίτιδας. Περιέχει μαστίχα, μαστιχέλαιο, εκχυλίσματα kola, εκχυλίσματα καλέντουλας, αγριοκάστανου & ruscus, καφεΐνη  λανολίνη, Iodotrat, κακάο. Υπόσχεται ότι μειώνει σταδιακά τις "ρυτίδες" που προκαλούνται από την κυτταρίτιδα  αλλάζοντας την τραχιά όψη της επιδερμίδας. Επίσης βοηθά στη λιποδιάλυση και στην απώλεια πόντων, ενυδατώνοντας και παράλληλα συσφίγγοντας το δέρμα. Το χρησιμοποιώ ακόμα σταθερά σε καθημερινή βάση γιατί θέλω πραγματικά να δω την εξέλιξή του. Έχω να παρατηρήσω ότι σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα που έχω δοκιμάσει, μυρίζει πολύ ευχάριστα, σαν κρέμα σώματος. Έχει μια ήπια θερμαντική δράση, πράγμα που με έχει βολέψει πολύ γιατί δεν αντέχω αντίστοιχες κρέμες που κοκκινίζουν το δέρμα και αφήνουν την αίσθηση ότι καίγεσαι. Τοποθετήστε το στην προβληματική περιοχή και περιμένετε λίγο να απορροφηθεί (απορροφάται γρήγορα) πριν βάλετε ρούχα. Ωστόσο δεν είναι λογικό να παρατήρησα κάποια τραγική διαφορά μέσα σε μόλις 1.5 βδομάδα χρήσης του. Ας μην ξεχνάμε ότι η κυτταρίτιδα είναι συνύφανση των διατροφικών μας επιλογών και του τρόπου ζωής που ακολουθούμε. Έτσι παράλληλα με τη χρήση του liposvelte ξεκίνησα δίαιτα και θα εντάξω και άσκηση στην καθημερινότητα μου και μόλις δω τα αποτελέσματα θα επανέλθω με καινούργιο post. "Συν Αθηνά και χείρα κίνει" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!
Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη και το σημαντικότερο όλων είναι ότι όλα αυτά τα προσφέρει μια εταιρεία ελληνική! Χωρίς να θέλω να ακουστώ κλισέ, είναι σημαντικό να στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα  και να εμπιστευόμαστε εταιρείες ελληνικές που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχους μεγάλους οίκους του εξωτερικού.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά τον ευγενέστατο κύριο Σόδη για τα προϊόντα που επέλεξε να μου στείλει.
Οι επιλογές του ήταν σα να γνώριζε τις ανάγκες μου, πολύ εύστοχες. Να τονίσω επίσης ότι το παραπάνω κείμενο είναι η δική μου προσωπική άποψη για το πως έδρασαν τα συγκεκριμένα προϊόντα πάνω μου. Δε σημαίνει ότι έχουν καθολική ισχύ τα όσα λέω. Ας μην ξεχνάμε ότι καθένας μας είναι διαφορετικός και αυτό άλλωστε είναι και το γοητευτικό κομμάτι στη ζωή.




ps: Επειδή ήδη το post είναι τεράστιο μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθεί διαγωνισμός με την ευγενική χορηγία των masticspa που θα ανακοινωθεί αργότερα ή αύριο.

8 σχόλια:

  1. Maraki teleio to post...den exw dokimasei pote..masticspa..nomizw hrthe h wra..filakia polla!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου όντως είναι τέλειο!έχει γίνει αγαπημένο ήδη!το εφαρμόζω κάθε βράδυ και το πρωί η περιοχή των ματιών μου δείχνει σούπερ αναζωογονημένη! σε φιλώ

      Διαγραφή
  3. eixa dokimasei kai gw ena proion gia katharismo proswpou,mia tonwtiki lotion kai kati galaktwmata swmatos kai itan para para polu wraia!kai murizan apisteuta!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα δοκιμάσει Mastic spa αλλά πάει καιρός από τότε. Πολύ θα ήθελα να κάνω μία βολτούλα από το κατάστημα της Ρόδου... αν και μου πέφτει λίγο μακριά!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλιά σου,δε θα μπορούσες να τα περιγράψεις καλύτερα ;) Αυτά τα προιόντα είναι πραγματικά φοβερά και το καταλαβαίνεις ότι δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό σου με χημικά αλλά είναι πραγματικά "φιλικά" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα και καλή χρονιά!!!έχω διαγωνισμό αν θες να λάβεις μέρος!!!
    http://jiubilo.blogspot.gr/2013/01/my-first-giveaway-for-greece-only-join_4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή