Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Πώς να κάνετε depot σε σκιές και ρουζ της Mac!!


Όλες φαντάζομαι γνωρίζετε το πρόγραμμα Back to Μac!Επιστρέφοντας 6 άδειες συσκευασίες προϊόντων παίρνεις εντελώς δωρεάν ένα κραγιόν της αρεσκείας σου!! Έκατσα λοιπόν και έκανα depot σε ότι προϊόν είχα (σκιές και ρουζ) και επωφελήθηκα της προσφοράς! Παρακάτω θα σας δείξω με απλά βήματα τον τρόπο!

Αρχικά θα χρειαστείτε τα παρακάτω "υλικά":


1. Ένα μαχαίρι με αιχμηρή "μύτη"
2. Ένα μυτερό ψαλιδάκι ή οποιοδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο (πχ. μεταλλική λίμα ) 
3. Ψαλίδι μαλλιών για ίσιωμα και τέλος
4. Ένα κομμάτι λαδόκολλα (που βάζουμε στα ταψιά).

1ο ΒΗΜΑ : 



Με το μαχαίρι αφαιρούμε τη θήκη της σκιάς από τη μεγάλη της βάση.Τοποθετούμε την μύτη του μαχαιριού στην εγκοπή της συσκευασίας και κουνάμε με προσοχή αριστερά δεξιά για να μη σπάσει η σκιά.





2ο ΒΗΜΑ :

Έπειτα ανάβουμε σε υψηλή θερμοκρασία το ψαλίδι μαλλιών και τοποθετούμε το κομμάτι της λαδόκολλας στην μια πλευρά του. Σ'αυτό το στάδιο θέλει πολύ προσοχή για να μην κάψουμε και κανένα χέρι.Έπειτα βάζουμε πάνω την σκιά που απομονώσαμε προηγουμένως από την βάση της (βλέπε βήμα 1) και την αφήνουμε για λίγο κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις( με προσοχή το τονίζω γιατί εγώ παρά τρίχα τη γλίτωσα!!!


3ο ΒΗΜΑ :


Στη συνέχεια πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί ή σε μια πετσέτα γυρίζουμε τη σκιά ανάποδα. Στο κέντρο της συσκευασίας θα παρατηρήσετε ότι το λιώσιμο θα είναι πιο έντονο ή θα κάνει μια μικρή λακουβίτσα (αν μπορώ να το εκφράσω σωστά τώρα)εκεί βρίσκεται η κόλλα, με την οποία τοποθέτησαν την σκιά.Παίρνετε το ψαλίδι ή όποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο έχετε και πιέζετε, κάποια στιγμή θα ακούσετε να ξεκολλάει η σκιά.



4ο ΒΗΜΑ :


Με προσοχή (ω ναι! πάλι με προσοχή..χαχαχαχα) και χρησιμοποιώντας το μαχαίρι αποκολλήστε τη σκιά από τη θήκη της όπως δείχνει η εικόνα. Σας λέω να προσέχετε γιατί το σιδερένιο στέλεχος μπορεί να καίει ακόμα από το σίδερο μαλλιών.
Και να το αποτέλεσμα :




Με λίγο βαμβάκι και οινόπνευμα μπορείτε να καθαρίσετε την περιττή κόλλα από το σιδερένιο στέλεχος της σκιάς. Τώρα τοποθετήστε το μαύρο τμήμα (θήκη της σκιάς) πίσω στη βάση της (συσκευασία με καπάκι) και έτοιμες!





Να λοιπόν πως είναι τώρα οι παλέτες μου: 




Για να κολλήσουν οι σκιές στην πάλετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινία διπλής όψης που από τη μία είναι μαγνήτης. Εγώ όσο και αν έψαξα δε βρήκα την ταινία αυτή οπότε χρησιμοποίησα power tack την άσπρη πλαστελίνη που χρησιμοποιούμε για να κολλάμε πόστερ και φώτος στους τοίχους! Αν θέλετε ακόμα μπορείτε να ξεκολλήσετε και τις τεμπελίτσες με τα ονόματα και να τις κολλήσετε από κάτω ώστε να θυμάστε τις ονομασίες. Για να βλέπω τα ονόματα των σκιών χρησιμοποίησα αυτοκόλλητα ταμπελάκια τα οποία και κόλλησα όπως φαίνεται εσωτερικά της παλέτας μου. 
Σημ: η στραπατσαρισμένη πάνω δεξιά σκιά ήταν η πρώτη μου απόπειρα για depot, όταν δε γνώριζα το σωστό τρόπο. Οι φώτος (εκτός από τη πρώτη και τις παλέτες) είναι από το internet, γιατί δυστυχώς δεν είχα καμία συσκευασία δική μου, έκανα depot σε όλες!
Με τον τρόπο αυτό και με συσκευασίες από κονσίλερ, studio fix, μάσκαρα, κραγιόν και μολύβια φρυδιών (μηχανικά) πήρα τα παρακάτω κραγιονάκια και είναι τέλεια!! Chilli (matte), Up the amp (amplified), Crosswires (cremesheen) και τελευταίο και αγαπημένο το Impassioned (amplified).
Ελπίζω να σας βοήθησα!
Φιλιά

PS: 
 

Σήμερα μου ήρθε μηνυματάκι ότι στα Mac έχουν έκπτωση 25% για λίγες μέρες!
Α! και με το Lucky Απριλίου,με τα Lucky checks, στα notos galleries στη Θεσσαλονίκη θα έχουν έκπτωση 30% επιλεγμένες εταιρείες ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ,μόνο όμως την Παρασκευή 6/4



see you soon







4 σχόλια: